Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: najlepszy miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to rodzinna pasieka, wyrabiająca najlepszy miód ze spadzi jodłowej. Wokół pasieki
znajduje się więcej niż 30
ha lasów jodłowych, które stanowią
cenne źródło w produkowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód rzadko spotykany, gdyż
może pojawić się nawet raz na parę lat, a
terminu jego pojawienia się nie da się
przewidywać. Właściciel pasieki
zaznacza, iż plusy miodu z
małej pasieki są nie do zakwestionowania.
Pasieka produkująca miód ze spadzi posiada
10 pni. Z uwagi na fakt, iż nie jest
to wytwarzanie masowe, można spodziewać
się uzyskania wyrobów
najwyższej jakości.

Z uwagi na to wielbiciele
miodu, którzy doceniają również jego
atuty pozytywne dla zdrowia
rzeczywiście będą usatysfakcjonowani z
tego, co jest dla nich zaproponowane. Miód
spadziowy iglasty kupić można
internetowo, wobec czego
zaopatrzyć mogą się w niego konsumenci z całego kraju. Miód sprzedawany jest w
słojach o przeróżnej
pojemności, a jego właściwości są
nad wyraz szczegółowo
scharakteryzowane.

Wobec tego, każdy kto interesuje się tym
wyrobem, może wybrać stricte
ten, który spełni jego wszystkie
wymagania. Miód spadziowy iglasty wytwarzany
jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia oraz
gałęzi drzew, takich jak: sosna, świerk,
jodła, albo modrzew. W spadzi iglastej można
znaleźć dużo cennych dla
kondycji zdrowotnej elementów.
Ciemny kolor, jaki posiada miód spadziowy iglasty
jest typowy dla tej odmiany. W jego smaku będzie dominować
łagodniejsza nuta i nie jest tak
przesłodzony, jak pozostałe gatunki miodu.

Znajduje się w nim natomiast
parokrotnie więcej
biopierwiastków,
korzystnych dla kondycji zdrowotnej
aniżeli w miodach pobieranych z kwiatów. To
dobre źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
oraz magnezu. Znajduje się także
w nim większą ilość białek oraz aminokwasów aniżeli w
miodach nektarowych a także witaminy z
grupy A, B, C oraz K. Miód spadziowy
szybciej zregeneruje
także formę po przebytych chorobach, podbudowując poziom odporności, jak i regulując pracę
układu pokarmowego a także układu krążenia.

+Reklama+

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz